Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Makói rántott csirkemell hagymás tartármártással

150 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A makói rántott csirkemellhez a húst vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül állni hagyjuk.
  2. A tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát, sóval ízesítjük. A tejből kivett csirkemellszeleteket lisztbe forgatjuk, ezután a hagymás tojásba, majd zsemlemorzsába, végül újra a tojásos masszába is megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
  3. A tartármártáshoz a tejfölt összekeverjük a majonézzel, a sóval, a mustárral, a cukorral és a citromlével, majd belekeverjük a lereszelt vöröshagymát, és ezzel, valamint ízlés szerinti körettel kínáljuk a bundás csirkemellet. 


Ezek is érdekelhetnek

Friss