Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Makói hagymás kifli az Édes nagyik konyhájából

default user icon
1/5
Makói hagymás kifli az Édes nagyik konyhájából
Makói hagymás kifli az Édes nagyik konyhájából
Makói hagymás kifli az Édes nagyik konyhájából

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 0,5 dl olaj
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 darab tojás
  • köménymag
  • bors

Elkészítés

    1. A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A kifli tésztájához összegyúrjuk a lisztet, egy kiskanál sót, a felfuttatott élesztőt és az olajat. Majd letakarva kb. 20 percet kelesztjük.
    2. Közben elkészítjük a hagymás tölteléket: a vöröshagymát két evőkanál mangalicazsírban megpároljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
    3. Miután a tészta megkelt, két kis cipót formázunk belőle, majd mindkettőből 20 centiméter átmérőjű lapot nyújtunk. 
    4. A lapokat nyolcfelé vágjuk, majd a szélesebb oldalakra helyezzük a párolt hagymát. Feltekerjük, és kivajazott tepsibe helyezzük.
    5. A kiflik tetejét megkenjük tojással, megszórjuk köménnyel, és a sütőben 180 fokon megsütjük.

    A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin