Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Makói hagymás kifli az Édes nagyik konyhájából

MME MME
1/5
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A kifli tésztájához összegyúrjuk a lisztet, egy kiskanál sót, a felfuttatott élesztőt és az olajat. Majd letakarva kb. 20 percet kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a hagymás tölteléket: a vöröshagymát két evőkanál mangalicazsírban megpároljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Miután a tészta megkelt, két kis cipót formázunk belőle, majd mindkettőből 20 centiméter átmérőjű lapot nyújtunk. 
  4. A lapokat nyolcfelé vágjuk, majd a szélesebb oldalakra helyezzük a párolt hagymát. Feltekerjük, és kivajazott tepsibe helyezzük.
  5. A kiflik tetejét megkenjük tojással, megszórjuk köménnyel, és a sütőben 180 fokon megsütjük.

A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.

Ezek is érdekelhetnek

Friss