Mákleves

Hozzávalók

  • 5 dkg mák
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek méz
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tk vaníliás pudingpor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 diónyi vaj
  • 1 csipet só
  • 5 szem eper vagy meggy

Elkészítés

    1. Olvasszuk fel egy edényben a mézet, majd keverjük hozzá a diónyi vajat, és addig keverjük, amíg a vaj teljesen felolvad.
    2. Ezután öntsük fel a tejjel, majd adjuk hozzá a mákot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a reszelt citrom héjat. Forraljuk fel és kb. 10 percig főzzük. Közben többször keverjük meg, és ha szükséges ízesítsük még cukorral.
    3. Keverjük simára a pudingport a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Forraljuk fel és kevergetés közben hagyjuk még 2-3 percig főni. Ezután hűtsük langyosra.
    4. Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint félbevágott eperrel tálaljuk. Eper helyett kínálhatjuk meggyel, málnával, de megszórhatjuk még pörkölt mandulával is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin