Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákleves eperrel

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edényben felolvasztjuk a mézet, hozzákeverünk egy diónyi vajat, és addig keverjük, míg a vaj teljesen felolvad. Ezután felöntük a tejjel, hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még cukorral ízesítjük.
  2. A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. felforraljuk, és még 2-3 percig kevergetve főzzük, majd levesszüki a tűzről, és langyosra hűtjük.
  3. Tálaláskor a levest tányérba merjük, majd ízlés szerint félbevágott eperrel kínáljuk.

Megjegyzés

Eper helyett kínálhatjuk pl. meggyel, málnával...., de megszórhatjuk pörkölt mandulával is. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss