Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Makizushi (maki sushi)

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1/2 kígyóuborka csíkokra vágva
  • 1/4 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 2 tojásból készült omlett felcsíkozva
  • 25 dkg sushi rizs (rövidszemű)
  • 4 db nori lap (préselt algalap)
  • 1 kávéskanál rizsecet (helyettesíthető almaecettel)
  • kevés só
  • A tálaláshoz:
  • wasabi (csípős japán zöld torma)
  • pácolt gyömbér
  • szójaszósz
  • esetleg japán káposztasaláta

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megfőzzük, majd lecsorgatjuk. Mikor kicsit hűlt, összekeverjük kevés sóval és rizsecettel. A sushirizsnek enyhén ragacsosnak kell maradnia.

Míg a rizs fő, felcsíkozzuk az uborkát, a paprikát és a közben megsütött omlettet is.

A bambuszgyékényre tesszük a nori lapot a fényes oldalával lefelé, majd vizes kézzel, egyenletesen elosztjuk rajta a rizst vékonyan úgy, hogy a felső részén az algalapból 2 cm kimaradjon. A rizs alsó 1/3 részére tesszük a töltelékként szolgáló felcsíkozott zöldségeket és omlettet, majd a bambuszgyékény segítségével az algalapot felhajtjuk, de a kimaradt részt előtte vizes kézzel átsimítjuk. Így amikor felhajtottuk, összeragad, és megakadályozza, hogy szétessen a sushitekercsünk.

Kicsit pihentetjük, majd nagyon éles késsel feldaraboljuk 2 cm széles darabokra.

Tálaláskor szójaszószt, wasabit és pácolt gyömbért teszünk mellé, de készíthetünk hozzá érlelt káposztát is.

Megjegyzés

Az biztos, hogy megosztó étel. Van, aki imádja, van, aki szájába nem venné. Nem várt módon nagyon egyszerű az elkészítése, bár egy kis furfangot azért igényelt. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek