Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákimádó torta

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál víz
  • 16 dkg darált mák
  • 6 dkg cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 dl tejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • 3 evőkanál cukor
  • 13 dkg darált mák

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a 4 tojásfehérjét felverjük 8 kanál hideg vízzel. A tojássárgákat 6 dkg cukorral krémesre keverjük, beleteszünk fokozatosan a 8 kanál lisztet, a sütőport és a darált mákot, majd beleforgatjuk a tojáshabot. 24 cm-es tortaformába öntjük, előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok), majd 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.

Amikor kivesszük, fejjel lefelé fordítva rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá, a porcukrot hozzáadjuk, majd a két csomag zseléfixet és lassanként hozzáadjuk, valamint a darált mákot.

A mákos piskótát 3 lapba vágjuk, majd megtöltjük és bevonjük a mákhabbal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss