Keress receptre vagy hozzávalóra

Mákimádó sajttorta

default user icon

Hozzávalók

  • A tortaalaphoz:
  • 18 dkg zabkeksz
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg darált mák
  • A sajtkrémhez:
  • 25 dkg krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg darált mák
  • 2 db tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 5 dkg tejszín
  • 5 dkg tejföl
  • 1/2 db citrom leve és héja
  • 1 tk keményítő
  • 10 dkg áfonya

Elkészítés

    1. Mozsárban összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk a vajjal és a mákkal. Kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a krém készül.
    2. A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a mákot, majd egyesével a tojásokat és sárgát is, mindegyiket jól elkeverve a krémben. Beleöntjük a tejszínt, a tejfölt és a citrom levét és hozzáadjuk a lereszelt héját, a végén pedig a keményítőt.
    3. Kivesszük a hűtőből a tortaformát, kívülről két rétegben becsomagoljuk alufóliával, majd beleöntjük a masszát.
    4. A formát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük forró vízzel. Így megy a 180 fokra előmelegített sütőbe, amit a tepsi betételekor leveszünk 150 fokra. A tortát kb. 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős.
    5. Tálaláskor a tetejét kirakjuk friss áfonyával.

    CSERESZNYÉS SAJTTORTA BROWNIE >>> 

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek