Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákhab

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet felforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd beleszórjuk a mákot, és néhány percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, kihűtjük.

A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint 10 percre vízbe áztatjuk, hozzáöntünk fél deciliter vizet, felforraljuk.

Kemény habot verünk a tejszínből, és a mákos masszát előbb óvatosan összekeverjük a hab felével, majd amikor szép krémes, belekeverjük a maradék habot és a felolvasztott zselatint is.

Az egészet óvatosan, de határozottan összekeverjük, és poharakba kanalazzuk. Kb. 1 órára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt rolettivel vagy gyümölcsdarabokkal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss