Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákfelfújt mikróban

default user icon
3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 8 adaghoz:
  • A felfújthoz:
  • 2 dl tej
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 4 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál rum
  • 2 dkg vaj
  • Az öntethez:
  • 1 üveg magozott meggybefőtt (kb. 40 dkg)
  • 2 evőkanál főzés nélküli csokoládékrémpor

Elkészítés

    Előkészítés: A tejet felforraljuk, ha forr, beletesszük a mákot, a cukrot, a fahéjat és a lisztet. Pár percig kíméletesen gyakori kevergetéssel összefőzzük, majd kihűtjük.

    Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, és a hideg mákba keverjük a tojások sárgáját és a rumot. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákmasszába forgatjuk, vigyázva nehogy nagyon összetörjön. Kivajazunk közepes nagyságú kávéscsészéket (kb. 1 dl-es), és háromnegyedig töltjük a masszával. Kettesével a mikróba tesszük, és 650 W fokozaton 2 percig főzzük. Ha kész, tányérra borítjuk és a csokoládés meggyel tálaljuk, díszíthetjük citromfűvel is. A csokoládés meggyhez kikeverjük a pudingport a meggylével, majd belekeverjük a meggyet.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
    1 adag: 284 kcal

    Mák helyett elkészíthető dióból, mogyoróból, mandulából is!

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin