Keress receptre vagy hozzávalóra

Mákbundában sült csirke zöldbabfőzelékkel

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 ek egész szemes mák
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1 nagy csipet só
  • frissen őrölt bors
  • 45 dkg zöldbab
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 0,8 dl zöldségalaplé/ víz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1/2 tk keményítő
  • 1 tk őrölt curry fűszerkeverék
  • bors

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkemellet megtisztítjuk, majd bekenjük olívaolajjal, megsózzuk, -borsozzuk minden oldalán, majd meghempergetjük a tálba szórt mákban, úgy, hogy azt teljesen befedje.
    2. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egyben a csirkemellet, majd az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt (ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki a húsunk).
    3. Közben elkészítjük a zöldbabfőzeléket, amihez a friss zöldbabotegy magasabb falú serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük alaplével.Ízesítjük a fűszerekkel, felforraljuk,majd hőkiegyenlítéssel hozzáadagoljuk a keményítővel kikevert tejszínt, és hagyjukegyet rottyanni. (Így nem főzzük túl a zöldbabot, és kellemesen roppanós marad.) 
    4. A készre sült csirkemellet ujjnyi vastagra szeleteljük, és a frissen főtt zöldbabfőzelékkel tálaljuk.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin