A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikákat és az újhagymát felkarikázom, a zöldjét félreteszem. A gombát csíkokra vágom. A paradicsomokat nyolcadolom. A petrezselymet és a bazsalikomot nagyobb darabokra vágom, egy részét félreteszem.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, a laskagomba szár részét, majd a paradicsomot, a maradék gombát és a rozmaring, valamint kakukkfű szárakat. Fűszerezem. Kis idő után ráöntöm a főzőtejszínt, majd a vörösbort, hozzáadom a petrezselyemnek, az újhagyma szárának és a bazsalikomnak felét, az olíva és a kapribogyókat.
Közben sós vízben néhány csepp olajjal al dente megfőztem a tésztát.
A sajtot lereszeltem.
A tésztát a gombaraguhoz szedtem, kevés főzővizet is adtam hozzá, összekevertem, majd tálaltam.
Szeretem a tésztát, a gombát és az olasz ízeket. Ebben az ételben mind a három megtalálható. Fenséges! Bár én húsevő vagyok, de időnként jól esik zöldséges ételeket is enni. Vegáknak is csak ajánlani tudom. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!