Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Makaróni vörösboros, tejszínes laskagombával

Hozzávalók

  • 25 dkg makaróni (Barilla maccheroni)
  • 20 dkg laskagomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma (zöldjével)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál rozmaring
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 12 szem olívabogyó (chilivel töltött)
  • 1 evőkanál olívabogyó (szeletelt fekete)
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű (morzsolt)
  • oregano (morzsolt)
  • olívaolaj
  • 5 dkg parmezán
  • 3 db bazsalikomcsúcs (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikákat és az újhagymát felkarikázom, a zöldjét félreteszem. A gombát csíkokra vágom. A paradicsomokat nyolcadolom. A petrezselymet és a bazsalikomot nagyobb darabokra vágom, egy részét félreteszem.
    2. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, a laskagomba szár részét, majd a paradicsomot, a maradék gombát és a rozmaring, valamint kakukkfű szárakat. Fűszerezem. Kis idő után ráöntöm a főzőtejszínt, majd a vörösbort, hozzáadom a petrezselyemnek, az újhagyma szárának és a bazsalikomnak felét, az olíva és a kapribogyókat.
    3. Közben sós vízben néhány csepp olajjal al dente megfőztem a tésztát.
    4. A sajtot lereszeltem.
    5. A tésztát a gombaraguhoz szedtem, kevés főzővizet is adtam hozzá, összekevertem, majd tálaltam.

Megjegyzés

Szeretem a tésztát, a gombát és az olasz ízeket. Ebben az ételben mind a három megtalálható. Fenséges! Bár én húsevő vagyok, de időnként jól esik zöldséges ételeket is enni. Vegáknak is csak ajánlani tudom.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin