Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Makaróni gombával, tarjával és kolbásszal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg makaróni tészta
  • 50 dkg paradicsomszósz (toszkán nap érlelte:))
  • 35 dkg passzírozott paradicsom püré (jó minőségű)
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 15 dkg füstölt tarja
  • 1 szál gyulai kolbász
  • 30 dkg gomba
  • oregánó
  • bors
  • cukor
  • olívaolaj
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát a leírásnak megfelelően megfőzzük, amíg elkészül, addig hozzáfogunk a tésztaszószhoz.

A hagymát és a fokhagymákat lereszeljük, és olívaolajon megdinszteljük. A gombákat megpucoljuk, felszeleteljük, és mehetnek a hagyma után. Sózzuk. A tarját felkockázzuk a kolbászt karikázzuk, és hozzáadjuk a gomba után, kevergetjük, fűszerezzük: babérlevél, oregánó, bors és egy kevéske cukor mehet bele.

Ha a gomba leve elfőtt, hozzáadjuk a paradicsomszószt és a paradicsompürét is. Pár percig rotyogtatjuk kevergetve, és kész is.

Egy magasabb peremű tepsit olívalolajjal meglocsolunk, a leszűrt tésztát beleöntjük, elsimítjuk rajta az összes tésztaszószt, el is keverjük, majd 200 fokos sütőben 20 percet sütjük.

Még melegen reszelt sajttal megszórjuk.

Megjegyzés

Olyasmi, mint a milánói, csak kolbász is van benne. Akkor a legfinomabb, ha a legjobb alapanyagokból készítjük.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek