Elkészítés: A tésztát a leírásnak megfelelően megfőzzük, amíg elkészül, addig hozzáfogunk a tésztaszószhoz.
A hagymát és a fokhagymákat lereszeljük, és olívaolajon megdinszteljük. A gombákat megpucoljuk, felszeleteljük, és mehetnek a hagyma után. Sózzuk. A tarját felkockázzuk a kolbászt karikázzuk, és hozzáadjuk a gomba után, kevergetjük, fűszerezzük: babérlevél, oregánó, bors és egy kevéske cukor mehet bele.
Ha a gomba leve elfőtt, hozzáadjuk a paradicsomszószt és a paradicsompürét is. Pár percig rotyogtatjuk kevergetve, és kész is.
Egy magasabb peremű tepsit olívalolajjal meglocsolunk, a leszűrt tésztát beleöntjük, elsimítjuk rajta az összes tésztaszószt, el is keverjük, majd 200 fokos sütőben 20 percet sütjük.
Még melegen reszelt sajttal megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre