Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majsai cigány lecsó

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst feldaraboljuk úgy, mint a pörköltnek valót. A zöldpaprikát és a paradicsomot (hámozva) felkarikázzuk.

A vöröshagymát vékony karikákra vágva a zsíron gyengén megdinszteljük, rátesszük a csirkehúst, s állandóan kevergetve pároljuk, szaftjára-zsírjára sütjük. Ezután hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, sóval, borssal, pirospaprikával, kevés
majoránnával és zúzott fokhagymával
ízesítjük. Lassú tűzön, rázogatva összeforraljuk, vigyázva, hogy szaftos maradjon. (Ha kell, vízzel pótoljuk.)

Közben a lebbencs tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a forrásban lévő húsos lecsóhoz adjuk. Óvatosan összerázogatjuk, egyet rottyantunk rajta, ügyeljünk arra, hogy jó szaftos maradjon.

Puha fehér vagy barna kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss