Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Majsai cigány lecsó

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50-60 dkg csirkehús
  • 1 evőkanálnyi mangalica zsír (esetleg étolaj)
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 húsos zöld paprika (lehet csípős is)
  • 3-4 paradicsom
  • 25 dkg lebbencs tészta
  • pirospaprika
  • bors
  • majoránna

Elkészítés

    Elkészítés: A húst feldaraboljuk úgy, mint a pörköltnek valót. A zöldpaprikát és a paradicsomot (hámozva) felkarikázzuk.

    A vöröshagymát vékony karikákra vágva a zsíron gyengén megdinszteljük, rátesszük a csirkehúst, s állandóan kevergetve pároljuk, szaftjára-zsírjára sütjük. Ezután hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, sóval, borssal, pirospaprikával, kevés
    majoránnával és zúzott fokhagymával
    ízesítjük. Lassú tűzön, rázogatva összeforraljuk, vigyázva, hogy szaftos maradjon. (Ha kell, vízzel pótoljuk.)

    Közben a lebbencs tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a forrásban lévő húsos lecsóhoz adjuk. Óvatosan összerázogatjuk, egyet rottyantunk rajta, ügyeljünk arra, hogy jó szaftos maradjon.

    Puha fehér vagy barna kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin