Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májragu almával

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A májat a hártyáktól megtisztítjuk. Csíkokra vágjuk, tálba tesszük és leöntjük a tejjel. Közben az almát cikkekre, a zöldhagymát karikákra vágjuk. A májat lecsöpögtetjük, a tejet leitatjuk, majd lisztbe forgatjuk. 3 dkg, megforrósított margarinon megsütjük. A maradék margarint serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük a zöldhagymát, majd 2 perc párolás után az almát is. Felöntjük az almaborral és az almapálinkával. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Belekeverjük a tejfölt, majd beletesszük a májat. Sózzuk, felaprított petrezselyemmel megszórjuk. Burgonyapürével kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss