Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májpiskóta

60 perc
egyszerű
olcsó
5 adag

Elkészítés

  1. A májat a főtt burgonyával késes aprítóban ledaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját a májas keverékhez adjuk, és ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot is.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és felszeleteljük.
  3. Salátával és tartármártással kínáljuk, de főzelék feltétje is lehet.

Megjegyzés

A recept egy 1983-ban kiadott könyvből származik, anno Nagymamám gyakran készítette, azonban Ő bő zsiradékban sütötte ki, én tepsibe öntöttem, és sütőben sütöttem meg. Nem bántam meg az "újítást". Glutén-, tej-, szójamentes. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss