Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Májpiskóta

Hozzávalók

  • 1/2 kg sertésmáj
  • 2 db héjában főtt burgonya
  • 6 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • majoránna
  • bors
  • 1/2 mk szódabikarbóna

Elkészítés

    1. A májat a főtt burgonyával késes aprítóban ledaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját a májas keverékhez adjuk, és ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot is.
    2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és felszeleteljük.
    3. Salátával és tartármártással kínáljuk, de főzelék feltétje is lehet.

Megjegyzés

A recept egy 1983-ban kiadott könyvből származik, anno Nagymamám gyakran készítette, azonban Ő bő zsiradékban sütötte ki, én tepsibe öntöttem, és sütőben sütöttem meg. Nem bántam meg az "újítást". Glutén-, tej-, szójamentes.

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin