A májat a főtt burgonyával késes aprítóban ledaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját a májas keverékhez adjuk, és ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot is.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és felszeleteljük.
A recept egy 1983-ban kiadott könyvből származik, anno Nagymamám gyakran készítette, azonban Ő bő zsiradékban sütötte ki, én tepsibe öntöttem, és sütőben sütöttem meg. Nem bántam meg az "újítást". Glutén-, tej-, szójamentes. - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!