Elkészítés: A szalonnát kockázzuk fel, süssük ki belőle a zsírt. Közben aprítsuk fel a hagymát - nem kell nagyon apróra, mert turmixolni fogjuk úgyis. Először a fokhagymát tegyük a zsírba, majd ha már egy kicsit megkapta, mehet a hagyma. Kis sütögetés után a margarint is tegyük bele, és így süssük egy rövid ideig. Ne pirítsuk meg, csak dinszteljük.
Ezután mehet bele a szív (ha kaptunk a májhoz), és ha már elvesztette nyers színét, adjuk hozzá a májat is. Ekkor fűszerezzük, kivéve a sót, mert azt a legvégén tegyük, akár a turmixolás után. Vigyázat, a máj sülés közben nagyokat durran, szétfröcsögtetve a forró zsírt - veszélyben a konyha és a kezünk! Kis sütés után - amikor a máj is minden oldalán elvesztette a nyers színét, esetleg itt-ott meg is pörkölődött, akkor vegyük lejjebb a lángot, és tegyünk fedőt rá. 6-8 perc elég neki. Ezidő alatt készítsünk elő 2 db margarinos tégelyt. A végén kapcsoljuk teljes lángra, hogy jól átforrósodjon, majd turmixba tesszük, és alaposan összeturmixoljuk (remélem mások turmix gépe is bírja a meleget, mert itt ez egy fontos lépés, hogy melegnek kell lennie az összeturmixolt pépnek). Sózzuk, szükség szerint. A legvégén pedig az egészhez 2 tojást adjunk hozzá, és turmixoljuk tovább. Csodás változáson fog keresztülmenni a püré, egészen más színe lesz, és az állaga is bársonyossá válik. Öntsük ki a margarinos tégelyekbe. Ami a turmixban maradt, azt kotorja ki az, aki a legtöbbet segített. Hűtsük le.
Kínálhatjuk piritóssal, vagy sütőben pirított kifliszeletekkel, de fehér retek szeletekkel, uborkával, paprikával is nagyon finom.