Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májpástétom őzgerincben

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 1 kg sertésmáj (csirkemáj, libamáj, pulykamáj)
  • 2-3 evőkanál zsír (a sütéshez)
  • 2 db vöröshagyma (nagy, karikára vágott)
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 kocka margarin
  • 1-2 evőkanál mustár
  • majoránna

Elkészítés

  1. 1 kg sertésmájból (csirkemájból) resztelt májat készítesz zsírral, sok hagymával, 2 babérlevéllel, és fűszerekkel.
  2. Ezután kihűtöd és háromszor ledarálod.
  3. Hozzákeversz egy darabokra vágott margarint, megsózod-borsozod, majd beleteszel 1-2 evőkanál mustárt, jó sok majoránnát, és addig kevered, amíg szinte habos nem lesz. Vigyázz, ha a mustár savanykás, elég belőle egy kanálnyi is.
  4. Az őzgerinc formát (nekem szilikonos, azt nem kell folpackkozni) folpackkal kibélelem, beleöntöm a májkeveréket és hűtőbe teszem minimum 8 órára. Amikor szépen összeállt tálcára borítom.

 

Megjegyzés

Mi a csirkemáj pástétomot szeretjük jobban, de egyikben sincs semmilyen adalékanyag ! - Piri Anyó

Ezek is érdekelhetnek

Friss