Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Májpástétom mogyoróhagymával

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg pulykamáj
  • 25 dkg tyúkmáj
  • 1 tk. édes vörösborecet (banyuls)
  • 4 mogyoróhagyma
  • 4 babérlevél
  • 1 mk. vágott kakukkfű
  • 1,2 dl portói bor
  • 15 dkg tyúkhús
  • 15 dkg borjúhús
  • 10 dkg szalonna

Elkészítés

    1.

    A kétféle májat leöblítjük, tálba tesszük, az ecettel megcsöpögtetjük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, egy babérlevéllel, a kakukkfűvel, 1 mk. borssal és a borral jól összekeverjük, a májra öntjük, letakarjuk, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácoljuk.

    2.

    Felhasználáskor a pulykamájat a pácból kivesszük, a tyúk- és a borjúhússal ledaráljuk, 2 tk. sóval, a páclével összekeverjük. A tölteléket három részre osztjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az agyagedényt kibéleljük vele.

    3.

    A töltelék harmadát beletöltjük. A tyúkmájat felkockázzuk, a töltelék másik harmadával elkeverjük, majd a formába töltjük. Végezetül a maradék tölteléket is belesimítjuk, és a babérlevelekkel letakarjuk.

    4.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A pástétomot vízfürdőbe állítjuk, azaz egy akkora edénybe tesszük, amiben az agyagedény bőven elfér. Forró vizet öntünk köré úgy, hogy a víz a pástétomos edény kb. kétharmadáig érjen. A sütőben 1-1,5 órán át sütjük. Hagyjuk egészen kihűlni, majd 24 órára a hűtőszekrénybe tesszük. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin