Elkészítés: Általában pörköltalappal kezdem el a zöldbableves készítését. Olajon üvegesre dinsztelem a felkockázott hagymát, majd levéve a tűzről megszórom pirospaprikával, gyorsan elkeverem benne, s felöntöm hideg vízzel. Visszarakom a tűzre.
A már előzőleg meghámozott és felkockázott krumplit hozzáadom, s felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék csinálni. Krumplit nem muszáj belerakni - de én mindig szoktam. Megsózom.
Amikor a krumpli félig megpuhult, hozzáadom a sárga- vagy zöldhüvelyű babot, s ezzel együtt puhára főzöm. Ha ez megvan, a tejfelből, kevés vízből és jónéhány evőkanál lisztből habarást készítek (folyékony állagú legyen, nehogy becsomósodjon). Jól kiverem, és szűrőn keresztül, folyamatos keverés mellett a levesbe öntöm a habarást, elkeverem, majd még egyszer felforralom.
Fűszerezem ízlés szerint, sóval, borssal, majorannával, ételízesítővel. Ecettel tehetem teljesebbé az ízét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre