Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majorannás töltött csirkecomb

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 db csirkecomb
  • bors
  • majoránna
  • A töltelékhez:
  • 3 db zsemle
  • 3 tojás,
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma lereszelve
  • 4-5 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat só, bors és őrölt majoránna keverékével bedörzsöltem.

A zsemléket vízben áztattam (lehet tej is), kinyomkodtam, összekevertem a tojással és a töltelék további hozzávalóival.

A bőrt meglazítottam a combokon, és egy kiskanállal a tölteléket a bőr alá nyomkodtam, majd fehér cérnát fűzve tűvel összevarrtam.

Egy tepsiben kb. 3 kanál olajat eloszlattam, illetve 1-1,5 dl vizet is öntöttem bele. Belerakosgattam a combokat, majd fóliával lefedtem, ment 45 percre a 190 fokos sütőbe.

Amikor a hús megpuhult (villával ellenőrzöm), leveszem a fóliát és tepsi alján lévő zsiradékkal öntözve pirosra sütöm a combokat. Krumplipürével, salátával tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss