Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Majorannás-tejszínes csirkemell

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl (150 g)
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • ételízesítő
  • őrölt majoranna ízlés szerint
  • 1 nagy csokor friss majoranna
  • kb. 4-5 dkg vaj
  • 0,5 dl olaj
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olaj -vaj keveréken megdinszteljük. A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk, a hagymához adjuk, majd fehéredésig (néhány percig) pirítjuk. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és őrölt majorannával. Az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, valamint kevés vízzel (hogy elegendő szaftja legyen) felengedjük.

    Amikor a csirkemell már majdnem puha, akkor a friss majorannával megszórjuk. Néhány percig még főzzük, majd a végén a tejföl t és a tejszínt kikeverjük a liszttel, a forró szaftból teszünk hozzá néhány kanállal, majd az ételt ezzel behabarjuk.

    Metélt tésztát főzünk hozzá.

Megjegyzés

Amikor sikerül, színes metélt tésztát szoktam vásárolni és azzal tálalom az ételt.

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin