Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Majoránnás krumplileves csipetkével

default user icon

Hozzávalók

  • A CSIPETTÉSZTÁHOZ:
  • 10 dkg finom liszt
  • 1 db tojás
  • friss petrezselyem
  • A LEVESHEZ:
  • 2 ek étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db burgonya
  • 2 ek finom liszt
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1/2 db csípős paprika
  • 2 ek majoránna

Elkészítés

    1. Először a csipettésztát készítjük el: a liszt hez hozzáadjuk a tojást, az aprított petrezselyem zöldjét, megsózzuk, jól összekeverjük, és kidolgozzuk, hogy sima legyen. A tésztát liszt ezett deszkán 1 mm vastagságúra kinyújtjuk, és apró darabokat csipkedünk belőle. A végén liszt et szórunk rá, hogy a csipetkék ne ragadjanak össze.
    2. A leveshez az olajba egy gerezd fokhagymát reszelünk, és 3-4 közepes krumplit megtisztítva, felkockázva átforgatunk pár percig. Megszórjuk 2 púpozott evőkanál liszt tel, majd egy púpozott evőkanál fűszerpaprikával.
    3. Felengedjük hideg vízzel, hogy kb. 2 liter levest kapjunk. Teszünk bele csípős paprikát, sózzuk és 2 púpozott evőkanál majoránnát szórunk bele. Felfőzzük, és amikor a krumpli már puha, belefőzzük az előzőleg elkészített csipetkét. 

    SAJTOS KRUMPLILEVES>>> 

    TEJFÖLÖS KRUMPLILEVES VIRSLIVEL>>> 

    MAGYAROS KRUMPLILEVES KOLBÁSSZAL>>> 

Megjegyzés

Buzásiné Butyka Beáta receptje.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes