Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Majorannás krumplileves bacon-nyársakkal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1-2 evőkanál olaj
  • bors
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tejszín
  • 8 hurkapálcika
  • 8 szelet bacon
  • 1 csokor újhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, finomra kockázzuk. A burgonyákat és a sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk és feldaraboljuk.

    1-2 evőkanál olajat egy edényben felhevítünk. A hagymakockákat benne megdinszteljük. A burgonyákat és a répát kevés ideig együtt pirítjuk vele, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. 1 l vizet és az alaplevet hozzáöntjük, és lefedve kb. 20 percig főzzük.

    A bacont hullámot formázva a feldarabolt újhagymával hurkapálcikákra húzzuk. Zsiradék nélkül serpenyőben ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsíradék löcsöpögjön.

    A levest botmixerrel pürésítjük. A tejszínt belekeverjük, majd ízlés szerint még utánafűszerezünk, ha szükséges. A bacon-nyársakkal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin