Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majorannás karaj

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A sovány sertéskarajt bemustározzuk, besózzuk, majoránnával bedörzsöljük.

Tűzálló tálban ujjnyi vizet felforrósítunk,
belehelyezzük a fűszerezett karajt, mellédobunk 1 babérlevelet, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. Ha elkészült, deszkára téve szeleteljük.

A pecsenyelében reszelt tormát és diónyi vajat elkeverünk, végül 1 evőkanál liszttel elkevert 1 dl tejföllel besűrítjük.

A felszeletelt karajt a mártásba visszatéve alaposan átforraljuk, és burgonyapürével körítjük.

Hidegen is kitűnő, ilyenkor a húst külön tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss