A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, valamint a zúzott fokhagymát, végül pedig összepároljuk őket.
Ha a zöldségek már kicsit összesetek, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellett, amit fehéredésig pirítunk. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával és fedővel lefedve 50 perc alatt puhára főzzük.
Ha a hús megpuhult, a keményítőt elkeverjük egy kevéske hideg vízben, majd hozzáadjuk a tejfölt és néhány kanállal a veszünk hozzá a csirke forró levéből is. Ezt a masszát csomómentesre keverjük, szép lassan a csirkéhez adjuk, majd összeforraljuk.
Végül hozzáadjuk az előre kifőzött tésztát, alaposan összeforgatjuk és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.