Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majorannás-csirkés tészta

75 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
  2. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, valamint a zúzott fokhagymát, végül pedig összepároljuk őket.
  3. Ha a zöldségek már kicsit összesetek, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellett, amit fehéredésig pirítunk. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával és fedővel lefedve 50 perc alatt puhára főzzük.
  4. Ha a hús megpuhult, a keményítőt elkeverjük egy kevéske hideg vízben, majd hozzáadjuk a tejfölt és néhány kanállal a veszünk hozzá a csirke forró levéből is. Ezt a masszát csomómentesre keverjük, szép lassan a csirkéhez adjuk, majd összeforraljuk.
  5. Végül hozzáadjuk az előre kifőzött tésztát, alaposan összeforgatjuk és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

9 ISTENI CSIRKÉS TÉSZTA, HA CSAK FÉL ÓRÁD VAN FŐZNI!>>> 

EGYEDÉNYES PARADICSOMOS-CSIRKÉS TÉSZTA, AMIT TE IS EL AKARSZ MAJD KÉSZÍTENI!>>> 

4 NÉLKÜLÖZHETETLEN ZÖLDFŰSZER A KONYHÁBAN>>> 

4 HIBA, AMIT TE IS ELKÖVETSZ TÉSZTAFŐZÉS KÖZBEN>>> 

Megjegyzés

Glutén - és laktózmentes változat is készíthető belőle. - GastroHobbi

Ezek is érdekelhetnek

Friss