Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majoránnás-boros sült kacsacombok párolt lilakáposztával

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db hízott kacsacomb
  • kb. 1 teáskanál őrölt bors
  • kb. 4 teáskanál morzsolt majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • A párolt káposztához:
  • 1 kg lilakáposzta
  • kb. 4 dkg libazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • kb. 1 teáskanál kömény
  • 2 evőkanál cukor
  • kb. 2 evőkanál ecet (10 %-os)
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A combok széleiről a felesleges zsiradék eltávolítom, a húst sóval, borssal, majoránnával bedörzsölöm, tepsibe helyezem a levágott zsiradékkal. Közé teszem a darabolt vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket, aláöntöm a bort.

Fóliával lefedem, 180 fokos sütőben kb. 2 órát párolom, majd leveszem a fóliát, a hőfokot megemelem, és a combokat pirosra sütöm, miközben néhányszor saját szaftjával meglocsolom.

Közben a káposzta külső leveleit leszedem, négyfelé vágom, torzsáját eltávolítom, és vékonyan felszeletelem. Sóval összeforgatom, kb. fél órát pihentetem, hogy a sótól kicsit összeessen.

A zsírban a cukrot karamellizálom, megdinsztelem rajta a finomra vágott vöröshagymát, és megfuttatom benne a köményt. Ráteszem a káposztát, borssal fűszerezem, ecettel meglocsolom, összeforgatom, és saját gőzében fedő alatt - néha megkevergetve - kb. 35-40 perc alatt zsírjára párolom. Közben ha szükséges, a fűszert pótolom. Jót tesz neki, ha a végén fedetlenül néhányszor átkeverve kicsit pirítgatjuk.

A kacsacombokat a párolt káposztával - és esetemben krumplipürével - tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss