Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes töltött tojás pulykahúsos labdában sütve

MME MME

Elkészítés

Elkészítés: A főtt tojásokat meghámozzuk, és hosszában félbevágjuk. A sárgájukat kivesszük, és a mélyedésekbe 1-1 evőkanál majonézt kanalazunk. Ezután összenyomjuk a két fél tojásfehérjét. A darált pulykahúst keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, az őrölt köményt, a vékonyra szelt zöldhagymát, a fűszerpaprikát és a nyers tojást. Az egészet összegyúrjuk, és négy gombóccá formáljuk. A húsgombócokat vizes kézzel kilapítjuk, a közepébe helyezzük a majonézes tojást, a széleket ráhajtjuk, és gömbölyűre formázzuk. Majd a forró olajban közepes lángon pirosra sütjük. Ha elkészült papírszalvétára téve lecsepegtetjük, és kihűtjük. Tálaláskor a friss salátát tányérra halmozzuk, és mellé fektetjük a félbevágott majonézes pulykahús-labdát. Friss pékárut kínálhatunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek