Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Majonézes saláta kétféle káposztából

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy pohár sovány tejföl
  • 20 dkg majonéz
  • 5 dkg mustár
  • 1 kisebb fej friss fehér káposzta
  • 1 kisebb fej lila káposzta
  • 5-6 vastagabb szelet baromfi párizsi
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A fehér- és lilakáposztát uborkaszeletelővel vékony csíkokra szeleteljük. A baromfi párizsit kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.

    A tejfölt, a majonézt és a mustárt egy tálban jól összedolgozzuk. Belekeverjük a szeletelt fehér- és lilakáposztát meg a kockákra vagy csíkokra vágott baromfi párizsit, ízlés szerint fűszerezzük.

    Ha a hozzávalókat előzőleg hűtőszekrényben tároltuk, akkor az étel azonnal is fogyasztható. Ám ha másnapig állni hagyjuk a hűtőben, szép halványrózsaszínű lesz a salátánk, és az ízek is összeérnek.

Megjegyzés

Egytálételként is fogyasztható, de hidegtálakhoz köretként is felhasználható.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin