A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot és a mustárt.
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. ( Fontos, hogy jó minőségű olajat használjunk, mert a gyenge minőségű étolajtól borzalmas íze lesz!)
Ha felvette az olajat, ízlés szerint kevés citromlével ízesítsük.
Ha elkevertük, kész a majonéz.
A zöldség mixet vízbe rakjuk , sózzuk , kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Összekeverjük a majonézzel .
Ismét egy alaprecept. A majonéz receptjénél nem sok egyszerűbb dolog van, de gondolva a kezdőkre, itt egy kiváló majonéz recept! Csak jó minőségű étolajjal érdemes nekiállni, mert az olcsóbb fajtákkal borzalmas, repce íze lesz...! Akár olívaolajat is használhatsz hozzá! - alexandra29
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!