Majonézes saláta - alaprecept!

Hozzávalók

  • 30 dkg-hoz
  • 2 db tojássárgája
  • 2 csipet só
  • 2 csipet kristálycukor
  • 1 evőkanál mustár
  • 250 ml étolaj
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 zacskó sárgarépás , zöldborsós mix ( fagyasztott )

Elkészítés

    1. A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot és a mustárt.
    2. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. ( Fontos, hogy jó minőségű olajat használjunk, mert a gyenge minőségű étolajtól borzalmas íze lesz!)
    3. Ha felvette az olajat, ízlés szerint kevés citromlével ízesítsük.
    4. Ha elkevertük, kész a majonéz.
    5. A zöldség mixet vízbe rakjuk , sózzuk , kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Összekeverjük a majonézzel .

Megjegyzés

Ismét egy alaprecept. A majonéz receptjénél nem sok egyszerűbb dolog van, de gondolva a kezdőkre, itt egy kiváló majonéz recept! Csak jó minőségű étolajjal érdemes nekiállni, mert az olcsóbb fajtákkal borzalmas, repce íze lesz...! Akár olívaolajat is használhatsz hozzá!

Wagensommer Alexandra
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások