Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes ráksaláta

MME MME
2/5
15 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: 1. A rákot sós, citromos, forró, lobogó vízbe öntöm, és kb. 2-3 percig forralom, majd leszűröm. Félreteszem, hogy teljesen kihűljön.

2. Összekeverem a majonézt, a tejfölt, és ízlés szerint ízesítem pici sóval, cukorral, mustárral és őrölt borssal. A majonéz és a tejföl aránya is ízlés szerint változtatható.

3. A fokhagymát összezúzom és belekeverem a majonézes tejfölbe. Ha úgy gondolom, hogy a mártás megfelelő ízű, a kihűlt rákot belekeverem.

4. Hűtőbe teszem tálalásig. Pirítóssal nagyon finom! Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss