Majonézes krumplisaláta

default user icon
2 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 szem burgonya
  • 1 nagy tubus majonéz
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kiskanál mustár
  • 5 fej hagyma
  • 5 tojás
  • só, bors

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A burgonyát megfőzzük héjában (vagy megpucoljuk felkarikázzuk és úgy főzzük sós vízben meg), majd megpucoljuk, felkarikázzuk egy tálba. A tojást is keményre főzzük, megpucoljuk és tojásvágóval karikákra vágjuk. A hagymát is megtisztitjuk és felkarikázzuk.

    2. Elkészítjük az öntetet: egy tálba nyomjuk a majonézt, tejfölt és mustárt, só, bors, majd összekavarjuk.

    3. Ha az összetevők (krumpli és tojás) kihűlt, akkor egy nagyobb tálba elkezdjük rétegesen egymásra rakni őket:
    - egy réteg felkarikázott krumli, rá egy kis só,
    - rá tojás szeletek, egy kis sóval
    - rá hagyma
    - rá krumli+só
    - stb, így tovább, amíg el fogynak
    Mi sok hagymával szeretjük, de úgy is jó, mert az adja meg az igazi ízét.
    A végén rácsorgatjuk az öntetet, megrázogatjuk a tálat, és egy pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az összetevők összeérhessenek. Én általában este készítem el, és másnapra isteni bármilyen sült vagy rántott húshoz, akár magában is.

Megjegyzés

Tojás nélkül is elkészíthető, aki nem szereti benne, de többet is elbír (pl. 10 tojást), akinek úgy jobban tetszik.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Saca 2 évvel ezelőtt
Bocsánat, de én még kezdő vagyok! A 10 szem krumpli az hány kiló, az 1 tubus majonéz az hány dkg?
Meszes Mária 6 évvel ezelőtt
igen, ez így nagyon finom. Én a hagymát kb 24 órára besózva, olajjal leöntve hagyom állni. így jobban kijön az íze és a \"gyenge\" gyomrúakat sem zavarja.

Hasonló Receptek

Magazin