Elkészítés: A krumplit és a hagymát felkarikázzuk, majd rétegezve lerakjuk egy tálba. 1 liter salátalevet készítünk (cukorral és ecettel, jó savanyúra). Ráöntjük a krumplira, hideg helyre tesszük letakarva egy napra.
Majonézt készítünk: 3 keménytojás sárgájához teszünk: ahány tojás, annyi csipet só, annyi mokkáskanál cukor, annyi mokkáskanál mustár és annyi evőkanál olaj. Az összetört tojássárgájához adjuk ezeket a hozzávalókat, és simára keverjük. Hozzáadunk annyi deci tejfölt, ahány tojássárgájából készítjük.
A krumpliról a levet teljesen leöntjük (szárazra), és összekeverjük a majonézzel. Tálalás előtt fél napig álljon hideg helyen (hogy összeérjen).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre