Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes krumplisaláta főzött majonézzel

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli (salátának való nem szétfővő fajta)
  • 1 fej vöröshagyma
  • ecet
  • cukor
  • A majonézmártáshoz:
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 2,5-3 dl tejföl
  • porcukor
  • őrölt bors
  • citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit héjában sós vízben puhára főzzük, majd langyosan meghámozzuk, daraboljuk. A vöröshagymát is darabolva adjuk hozzá.

Annyi salátalevet készítünk vízzel, sóval, ecettel, cukorral, amennyi ellepi, összekeverjük, lefedve a hűtőben kb. 2-3 órát hagyjuk pácolódni (az se baj, ha egy éjszakát).

A krumplit leszűrjük, a hagymát eltávolítjuk belőle.

A tojások sárgáit a vajjal és kb. 1 evőkanál mustárral vízgőz felett kézi habverővel pár perc alatt besűrítjük. Levesszük a tálat a gőzről, kikeverjük a tejföllel, fűszerezzük sóval, borssal, porcukorral, citromlével, és beleforgatjuk a leszűrt krumplit.

Tálalásig a hűtőben érleljük.

Megjegyzés

A receptet azon kedves felhasználóknak ajánlom, akik nem szeretik a majonézes salátákban a sok olajat. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss