Majonézes krumpli II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg krumpli
  • 2 közepes lilahagyma
  • 4 szobahőmérsékletű (!) tojássárga
  • 4 dl olaj
  • 4 evőkanál mustár
  • 8 dl tejföl
  • ízlés szerint só
  • bors
  • cukor
  • pici citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: Fontos, hogy az olaj és a tojássárgák azonos (szoba)hőmérsékleten legyenek! A 4 tojássárgát egy tálba tesszük. Kimérjük az olajat, és az olajból egy cseppet (nem többet!) cseppentünk a tojásba. Egy fakanállal kikeverjük, majd 1 kiskanálnyi olajat adunk hozzá. Ha szép egyneművé válik az egész, lassan, nagyon vékony sugárban öntjük hozzá a többi olajat és robotgéppel kikeverjük. Addig keverjük, amíg az egész fényes, világos, vajszerű masszává válik. Belenyomunk egy kis citromlevet, kikeverjük, és kanalanként hozzáadunk 4 evőkanál mustárt. Minden kanál után alaposan át kell keverni. Őrölt borssal, sóval és cukorral ízesítjük. 8 dl tejfölt fokozatosan belekeverünk a robotgéppel. Megkóstoljuk, és ha szükséges, utána fűszerezünk. Megfőzzük a krumplit, kihűtjük és karikára/kockákra vágjuk. Egy réteg krumplit leteszünk egy tálba, megszórjuk a kockára vágott és besózott lilahagymával, majd megint egy sor krumpli és egy sor hagyma következik, amíg minden el nem fogy. Állni hagyjuk 10 percig, majd nyakon öntjük a majonézzel, és könnyedén átkeverjük egy fakanállal az egészet. Petrezselyemmel, paradicsomszeletekkel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Biczó Márta 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nagyon tetszik a recept, na de 4 dl olaj??? Nem sok az egy kicsit? Nem nehezíti el? Köszi
Fehér Anikó 8 évvel ezelőtt
Én is így készítem, szerintem ez a legjobb majonézes krumpli recept,+ néha szoktam főtt tojás karikákat is a rétegek közé rakni.:-)
Laska Tamás 10 évvel ezelőtt
Én a tojást, az olajat, sőt még az edényt is hűtőből veszem elő, így sokkal könnyebb a majonézt kikeverni.
Keller Iván 10 évvel ezelőtt
Kedves Mirza! Én is hasonlóan szoktam elkészítani a majonézes krumplit, de ha a majonézt tartármártáshoz akarod felhasználni, akkor próbáld meg azt a módszert, hogy a tojássárgájához először a mustárt kevered hozzá és utána az olajat akár vékony sugárban is öntheted keverés közben. Öt perc alatt kész leszel vele. Üdvözlettel: Iván
Madaras Mónika 11 évvel ezelőtt
Kedves Orsika_77! Ha friss , házi tojásból készited a majónézt, sokkal finomabb mint a készen vásárolt, ne fély a szalmonellától, ezt valaki nagyon eltúllozta... Probáld ki bátran, siker élményed lessz ! Szia, Ceci1
Madaras Mónika 11 évvel ezelőtt
Kedves Orsika_77! Ha friss , házi tojásból készited a majónézt, sokkal finomabb mint a készen vásárolt, ne fély a szalmonellától, ezt valaki nagyon eltúllozta... Probáld ki bátran, siker élményed lessz ! Szia, Ceci1
Velicsek Orsolya 11 évvel ezelőtt
Kedves Mirza, nagyon jól hangzik a recept, de ezt a nyers tojássárgát kicsit furcsállom... Miért is kell beletenni? Nem szalmonella-veszélyes?
Szemere Katalin 11 évvel ezelőtt
Én mindíg előző nap főzöm meg a krumplit és megpucolva és karikára vágva hagymával együtt belerakom egy ecetes sós-cukros salátalébe. Csak másnap csinálom meg a majonézt és keverem bele a lecsöpögtetett krumplit. Próbáljátok ki!
Morzsálós Mirza 11 évvel ezelőtt
Kedves Bebejou, köszönöm szépen a segítséget, javítottam! :o) Szeretettel: Mirza
edina 11 évvel ezelőtt
Szia Mirza.Ne vedd rossz neven ,hogy megirtam mi hianyzik a felsorolasbol.Tegnap este elkeszitettem a mai fasirozotthoz,es istenien sikerult.Probaljatok ki,megeri.

Hasonló Receptek

Magazin