Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Majonézes karfiolkrém II.

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db közepes nagyságú főtt karfiolrózsa
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 púpozott teáskanál mustár
  • vagy 2 dl flakonos majonéz
  • 1 db kisebb fej vöröshagyma
  • késhegynyi csípős paprikakrém
  • ételízesítő
  • pici bors

Elkészítés

    Elkészítés: A majonézhez a mustárt elkavarjuk a tojássárgájával, majd előbb lassan, majd mikor már el kezd sűrűsödni, nagyobb sugárban hozzáadjuk az étolajat.

    Botmixerrel a karfiolrózsát pépesre dolgozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a majonézt és a fűszereket. Kicsit hagyjuk állni fogyasztás előtt, de azonnal is fogyasztható. Pirítóskenyérrel nagyon finom!

Megjegyzés

Általában ennek a mennyiségnek a dupláját szoktam egyszerre elkészíteni, és így több nap is fogyasztjuk reggelire, vacsorára.

jabaki2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jabaki2
Ha valaki nem szereti a csípős ízt , akkor nyilván csemege paprikakrémmel lehet helyettesíteni a csípőset, de a paprika íze, és a színe is jót tesz a krémnek, semmiképpen ne hagyjátok ki belőle. A majonézt jobb ha otthon készítitek el, mert a bolti ízesített, és az édes íz nem illik ehhez a krémhez.

Hasonló Receptek

Magazin