Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes káposztával töltött burgonya

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyákat hámozatlanul megfőzzük, majd félbevágjuk, és a belsejüket óvatosan kivájjuk. Ügyeljünk arra, hogy maradjon burgonya a héjon. A kikapart krumplidarabkákat összekeverjük a felaprított savanyú káposztával, az apró darabokra vágott füstölt sonkával és a meghámozott, kis kockákra vágott uborkával, valamint a 3 evőkanál majonézzel. (Aki nem bírja a füstöltet, válasszon szárnyasból készült sonkát, vagy amilyet szeret.)

Sóval, borssal, finomra aprított petrezselyemmel ízesítjük, majd a tölteléket a burgonyákba kanalazzuk. Megszórjuk reszelt emmentáli sajttal, és közepesen meleg sütőben 20 percig sütjük, amíg a sajt a krumplik tetejére pirul.

Céklasalátát készítünk hozzá, de magában is nagyon finom vacsora.

Megjegyzés

A savanyú káposzta erőt ad kimerültség, fáradtság esetén. - Heli77

Ezek is érdekelhetnek