Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Majonézes-hagymás tojássaláta

Hozzávalók

  • 6 db tojás ("L"-es méretű)
  • 20 dkg tejföl (20%-os)
  • 5 dkg majonéz
  • 1 ek mustár
  • 3 csipet só
  • 1 csipet fehérbors (őrölt)
  • 0,5 tk kristálycukor
  • 1 tk frissen facsart citromlé
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

    1. A tojásokat a forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, aztán hagyjuk kihűlni. Ezután egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, és a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük, aztán a citromlevet is hozzáadjuk.
    2. Apróra vágjuk a vöröshagymát, majd az öntethez keverjük. Eltávolítjuk a héját a tojásoknak, aztán kisebb kockákra vágjuk, majd szépen, óvatosan összekeverjük a többi hozzávalóval.
    3. Végül a tojássalátánkat hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd 1-2 óra elteltével tálalhatjuk. Magában is megállja a helyét, ám húsfélék mellé kiváló köretként is szolgálhat.

    Nézd meg videón is, hogyan készül a majonézes-hagymás tojássaláta >>>

    EGYSZERŰ TOJÁSKRÉM >>> 

    MÉG TÖBB TOJÁSKRÉM ÉS TOJÁSSALÁTA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin