Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Majonézes hagymasaláta fasírtgolyókkal

Hozzávalók

  • A fasírtgolyókhoz:
  • 50 dkg darált hús
  • bors (őrölt)
  • 1 db tojás
  • olaj
  • A hagymasalátához:
  • 5 fej vöröshagyma (közepes)
  • 2 db babérlevél
  • bors (egész)
  • majonéz
  • tejföl
  • citromlé

Elkészítés

    1. Először elkészítjük a fasírtokat. A darált húst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd hozzáadjuk a villával felvert tojást. Jól összegyúrjuk és kissebb gombócokat formázunk belőle. A gombócokat bő olajban kisütjük. Amikor elkészültek, hűlni hagyjuk.
    2. A hagymákat megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, ízlés szerint egész fekete borsot, és egy kevés sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni.
    3. Amikor a hagyma és a fasírt kihűlt, összekeverjük őket majonézzel, tejföl lel és citromlével ízlés szerint. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük pihenni. 

    FASÍRTGOLYÓ FŐTT TOJÁSSAL>>> 

    BACONBE TEKERT FASÍRTGOLYÓK>>> 

    ZÖLDPETREZSELYMES FASÍRTGOLYÓK>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek