Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes-fokhagymás vöröslencsekrém

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A beáztatott vöröslencsét és a sárgaborsót sózott, borsozott és babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, leszűrjük, és krémesre turmixoljuk.

Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a majonézt, a zúzott fokhagymát, a mustárt és az aprított petrezselymet. Jól összekeverjük, ha kell, sóval, borssal utóízesítjük, és hűtőbe téve jól lehűtjük.

Tálaláskor a lencsekrémet tányérra formázzuk, majd salátával, paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük. Barna toast kenyérrel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss