Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes és hagymás burgonyasaláta

MME MME
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg burgonya
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl kefir
  • 10 dkg majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • A hagymás változathoz:
  • 40 dkg burgonya
  • 2 közepes lilahagyma
  • 2 evőkanál borcet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem vagy metélőhagyma

Elkészítés

Előkészítés: Mindkét változathoz a burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk.

Elkészítés: A majonézes változathoz apró kockára vágjuk a burgonyát. A borecetet elkeverjük a cukorral, kevés sóval, fél pohárnyi vízzel, és a burgonyára öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben néhányszor lazán átkeverjük. Ha teljesen kihűlt a burgonya, a kefirt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, és összeforgatjuk a burgonyával.
A hagymás változathoz a burgonyát felkarikázzuk. A lilahagymát meghámozzuk, szintén karikára vágjuk, és összeforgatjuk a krumplival. A borecetet simára keverjük a cukorral, az olajjal, kevés sóval és borssal, és a burgonyára locsoljuk. Finomra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával meghintve, vagy salátalevelekbe halmozva tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag:
majonézes: 263 kcal
hagymás: 130 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss