Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes burgonyasaláta

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk, lehűtjük, a krumplikat felkarikázzuk. A lila- és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
  2. Kb. 1 liter cukros, ecetes salátalevet készítünk ízlés szerint ízesítve. A salátalébe tesszük a felkarikázott burgonya- és hagymaszeleteket, kb. 2-3 órát állni hagyjuk, ez idő alatt elkészítjük a majonézt.
  3. A majonézhez a tojássárgákat a mustárral kikeverjük, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítjük még sóval, borssal, citromlével és a porcukorral. Ha elkészült, hozzáadjuk a tejfölt.
  4. A krumplit és a hagymát alaposan leszűrjük, és egy tálba tesszük. Az elkészült mártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal, és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss