Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Majonézes burgonyasaláta

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 2 db lila hagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • A salátaöntethez:
  • 2 ek cukor
  • 0,5 dl ecet
  • 1 l víz
  • A majonézhez:
  • 2 db tojás (sárgája)
  • 1 ek mustár
  • porcukor
  • 3 dl olaj
  • bors
  • 1/4 citrom leve
  • 2 dl tejföl (20%-os)

Elkészítés

    1. burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk, lehűtjük, a krumplikat felkarikázzuk. A lila- és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
    2. Kb. 1 liter cukros, ecetes salátalevet készítünk ízlés szerint ízesítve. A salátalébe tesszük a felkarikázott burgonya- és hagymaszeleteket, kb. 2-3 órát állni hagyjuk, ez idő alatt elkészítjük a majonézt.
    3. A majonézhez a tojássárgákat a mustárral kikeverjük, majd az olaj at lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítjük még sóval, borssal, citromlével és a porcukor ral. Ha elkészült, hozzáadjuk a tejföl t.
    4. A krumplit és a hagymát alaposan leszűrjük, és egy tálba tesszük. Az elkészült mártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal, és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

    TEJFÖLÖS ÚJKRUMPLISALÁTA>>> 

    TORMÁS KRUMPLISALÁTA>>> 

    GRÁNÁTALMÁS KRUMPLISALÁTA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szilviamalmos
Nagyon szívesen! :)
haszvir
Köszönöm Vira

Hasonló Receptek

Magazin