Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Majonézes burgonyasaláta

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • AZ ECETES-CUKROS SALÁTAÖNTETHEZ:
  • cukor
  • ecet
  • 1 l víz
  • A MAJONÉZHEZ:
  • 3 db tojás (sárgája)
  • 1 ek mustár
  • porcukor
  • 3 dl olaj
  • bors
  • citromlé
  • 3 dl tejföl (20%-os)

Elkészítés

    1. Aburgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk, és a krumplikat vékonyan felkarikázzuk. A lila- és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
    2. Kb. 1 liter cukros, ecetes salátalevet készítünk ízlés szerint ízesítve. A salátalébe tesszük a felkarikázott burgonya- és hagymaszeleteket, kb. 2-3 órát állni hagyjuk, ez idő alatt elkészítjük a majonézt.
    3. A majonézhez a tojássárgákat a mustárral és a cukorral kikeverjük, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítjük még sóval, borssal és citromlével. Ha elkészült, hozzáadjuk a tej fölt.
    4. A krumplit és a hagymát alaposan leszűrjük, és egy tálba tesszük. Az elkészült mártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal, és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

    TEJFÖLÖS ÚJKRUMPLISALÁTA>>> 

    TORMÁS KRUMPLISALÁTA>>> 

    GRÁNÁTALMÁS KRUMPLISALÁTA>>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

szilviamalmos
Nagyon szívesen! :)
haszvir
Köszönöm Vira
Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes