Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Majonézes almás káposztasaláta

Hozzávalók

  • 75 dkg lila káposzta
  • 1 ek vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 db babérlevél
  • 3 db borókabogyó
  • 5 dl húslevesalaplé
  • 20 dkg alma
  • 10 dkg majonéz
  • 10 dkg natúr joghurt

Elkészítés

    1. A megtisztított káposztát finomra vágjuk, és alaposan megsózzuk.
    2. Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és 5 percig pirítjuk. Azután megborsozzuk, belekeverjük a babérlevelet a borókabogyókkal együtt, felöntjük az alaplével, és közepes lángon, lefedve 20 percig főzzük.
    3. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felaprított almát, és tovább főzzük addig, amíg az összes folyadék el nem párolog. Végül lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk belőle a borókabogyókat és a babérlevelet.
    4. Habosra keverjük a majonézt a joghurttal, és összeforgatjuk a káposztával. Ha szükséges, ismét megsózzuk, megborsozzuk a salátát.

    PÁROLT KÁPOSZTA ÉS COLESLAW - 11 SZUPER KÖRET KÁPOSZTÁVAL >>> 

    12 HŰSÍTŐ SALÁTA, AMI TÖKÉLETES KÖRET A NYÁRRA! >>> 

    13 BOMBAJÓ MAJONÉZES SALÁTA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin