Majonéz

default user icon
5 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl olívaolaj
  • fél citrom leve

Elkészítés

    Elkészítés: A tojássárgájákat mély tálba tesszük, és elektromos habverővel alacsony fokozaton felverjük. Csepegtetve, folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olajat. Végül sóval és néhány csepp citromlével ízesítjük ízlés szerint.
    Változatok
    Zöldfűszeres: a majonézt összekeverjük egy-egy evőkanál aprított friss tárkonnyal, metélőhagymával és bazsalikommal.
    Fokhagymás: a majonézhez 2 összenyomott fokhagymagerezdet teszünk.
    Tartár: az elkészült majonézt összekeverjük egy kk. vágott petrezselyemmel, egy evőkanál apróra vágott savanyú uborkával, egy evőkanál kapribogyóval, egy evőkanál mustárral, két evőkanál citromlével.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Zalabai Andrea 6 évvel ezelőtt
Már biztosan nem nézik a régi hozzászólók, de azért leírom! Ha már porcukrot, mustárt teszünk bele, akkor az már egy félig kész tartár! Szerintem! A majonézhez hideg tojássárgája és hideg olaj szükséges! És annyi dl olaj, amennyi tojássárgáját használok! Mustárt csak akkor teszek bele, ha tartárnak készítem!
könyvelő györgyi 11 évvel ezelőtt
Teljesen igazatok van! Annyit fűznék hozzá, hogy , hogyha valaki először készíti, inkább 3-4 tojássárgájával kezdje. Érdemes megvárni, míg szobahőmérsékletre melegszik a tojás. Szerintem finomabb, ha tojásonként kb. 7-8 cl. olajat használunk. Ne csapjuk be a gyomrunkat.
dekany adrienn 11 évvel ezelőtt
Szerintem ebbol a majonezbol kimaradt a mustar meg a porcukor, ezek nelkul nem lehet igazi. Igy csak egy savanyu, olajos izu massza, nem?
Mikes Vivien 11 évvel ezelőtt
Simán ki lehet keverni kézzel is, és akkor szerintem testesebb lesz.
Cinapr 12 évvel ezelőtt
Én szoktam beletenni 2 evőkanál mustárt, két teáskanál porcukrot és egy pici fehérborsot, nagyon finom. Ha a végén még tejfölt is keverünk hozzá, (persze azt már nem a turmixgépben, mert akkor folyós lesz) isteni tartárt kapunk.

Hasonló Receptek

Magazin