Elkészítés: A tojássárgájákat mély tálba tesszük, és elektromos habverővel alacsony fokozaton felverjük. Csepegtetve, folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olajat. Végül sóval és néhány csepp citromlével ízesítjük ízlés szerint.
Változatok
Zöldfűszeres: a majonézt összekeverjük egy-egy evőkanál aprított friss tárkonnyal, metélőhagymával és bazsalikommal.
Fokhagymás: a majonézhez 2 összenyomott fokhagymagerezdet teszünk.
Tartár: az elkészült majonézt összekeverjük egy kk. vágott petrezselyemmel, egy evőkanál apróra vágott savanyú uborkával, egy evőkanál kapribogyóval, egy evőkanál mustárral, két evőkanál citromlével.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre