Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonéz házilag

10 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Allergének
  • Tojás
  • Mustár

Elkészítés

  1. A házi majonéz elkészítéséhez a  tojássárgájákat keverőtálba tesszük. Habverő segítségével hozzákeverjük a sót, a borsot és a mustárt.
  2. Vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű olajat. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a citromlevet is.
  3. Megkóstoljuk, és ízlés szerint tovább ízesíthetjük egy kis porcukorral.  

Megjegyzés

Sokáig én is a boltban vettem a majonézt, de ha egyszer készítesz így házilag, utána már a bolti kiszerelés eszedbe sem fog jutni! Fontos, hogy az olaj ne legyen túl hideg, amikor tojássárgákhoz adjuk. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss