Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májkrémes rakott karfiol

MME MME
5 1.8/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított és rózsáira szedett, megfõzött karfiolt kikent
és bemorzsázott tepsibe terítjük. A margarint habzásig hevítjük a liszttel,
majd felöntjük tejjel és a kissé felvert tojásokkal. Belekeverjük az
ételízesítõt és a többi fûszert, majd a villával áttört májkrémmel
összekeverjük. (Az a legegyszerûbb, ha a tejes mártást meg a tejfölt a
turmixgép poharába öntjük, hozzáadjuk a többi anyagot, és habosra kavarjuk.)
Ezt az öntetet rálocsoljuk a karfiolra (nem kell, hogy befedje), és elõmelegített sütõbe rakjuk. Legalább 25 percig sütjük
(gáztûzhelyben 4. fokozaton). Mielõtt kivennénk a sütõbõl, gyõzõdjünk meg arról, hogy a közepe is átsült-e. (Villával megszurkálhatjuk a
tetejét.) Ha nem ragad, akkor átsült.

Megjegyzés

Nagyon finom és egyszerû étel. Én hidegen szeretem a
legjobban. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss